Taltidningsproducenternas pris Guldkassetten till Läns och Riksnytt

Distriktets grannredaktion, taltidningen Läns och Riksnytt, har precis vunnit Taltidningsproducenternas förenings fina pris Guldkassetten. Bakom det vinnande reportaget står journalisten Aziza Daouadi. Även Henrik Jansson, också han journalist på Läns och Riksnytt, prisades.

Det vinnande reportaget av Aziza Daouadi, Blommor, Ryssland och lesbisk kärlek, är en intervju med den blinda poeten Mickaela Persson. Juryns motivering lyder: I reportaget får vi möta den unga poeten Mickaela Persson som tar oss med till en värld bortom seendet. Det är en värld öppen för alla sinnen och så vacker att Mickaela kan konstatera: ”jag är glad att jag är blind”.

Henrik Jansson fick hederspris för sitt reportage I fjällen får själen plats, där synskadade Ida Östlund är ute och vandrar. Motiveringen lyder: Synskadade Ida förmedlar en sådan lust till fjällturer!      

SRF Stockholm Gotland säger stort grattis till både Aziza och Henrik och hoppas att ni även fortsättningsvis gör reportage som både fängslar och fascinerar.

Här kan du lyssna på reportagen
http://www.lansochriksnytt.se/q=node/7421
https://sverigestaltidningar.se/guld/2023/jansson.mp3 

Om Guldkassetten 
Guldkassetten delas årligen ut av Taltidningsproducenternas förening TTF och är en del av dess arbete för högkvalitativa taltidningar som ger ökad delaktighet för personer med synnedsättning och andra läsnedsättningar. Priset består av en inramad gyllene kassett och har delats ut sedan kassetter var den normala distributionsformen för taltidningar.