Nyheter


Syntolkad utställning på Oaxen

Oaxen bygdegårdsförening kommer för 5:e året i rad att ha en skulpturutställning i en kalkugn på ön Oaxen (Södertälje kommun). Det är 25 utställande konstnärer/skulptörer som visar 100 verk.
Publicerat: 20 jun 2022

Parkteatern syntolkar föreställningen Jenny Lind

Musikalmonologen om Jenny Lind – The Swedish Nightingale. Till nyskriven livemusik berättas den otroliga sannsagan om flickan som övergavs av sina föräldrar, gick sin egen väg och blev världskänd operastjärna. Se Sara Jangfeldt i rollen som den världskänd...
Publicerat: 20 jun 2022

Testpersoner sökes för ny version av färdtjänstappen

I höst kommer färdtjänsten släppa en helt ny, förbättrad version av färdtjänst-appen. De behöver hjälp att göra det så bra som möjligt och söker därför testpersoner som vill bidra till att appen blir användbar för personer med synnedsättning.
Publicerat: 13 jun 2022

Trägen vinner – distriktets påverkansarbete har gett resultat

Under årets första hälft har distriktet nått flera intressepolitiska framgångar. Vi är glada över att kunna presentera dessa positiva nyheter om färdtjänstens utrednings- och ansökningsblankett och hemtest för HPV, speciellt med tanke på att förarbetet ha...
Publicerat: 10 jun 2022

Fortsatt ensamåkning

Färdtjänstnämnden beslutade den 27 april att förlänga ensamåkningen i Stockholms läns samlade färdtjänst- och sjukreseverksamhet till den sista september.
Publicerat: 10 maj 2022

Vi söker lägerledare

SRF Stockholm Gotland söker lägerledare till vårt sommarläger i Stockholm den 19-23 juni 2022. Ansök och jobba med oss under en rolig vecka och få värdefulla erfarenheter.
Publicerat: 24 mar 2022

Covidbevis så funkar det

Från och med 1 december måste alla över 18 år som besöker ett evenemang med över 100 deltagare visa upp ett covidbevis. Covidbeviset visar att du har fått vaccin mot covid-19, att du har testat negativt för eller har tillfrisknat från covid-19.
Publicerat: 14 dec 2021

Regeringen inför vaccinationsbevis från 1 december

Från och med 1 december införs krav på att man har ett covidbevis när man deltar i allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar för fler än 100 personer. Det berör till exempel teatrar, konserter och idrottsevenemang – för personer över 18 år.
Publicerat: 23 nov 2021

Begripsam behöver hjälp med en undersökning

Begripsam genomför just nu undersökningen Svenskarna med funktionsnedsättning och internet 2021. Vi gör undersökningen för att kunna beskriva digitala klyftor i det svenska samhället. Inte minst pandemin har visat att alla ännu inte är med i det digitala ...
Publicerat: 11 nov 2021

Kväll om Microsoft och tillgänglighet

Hur jobbar Microsoft med tillgänglighet i sina produkter? Vilka specialappar från Microsoft finns för synskadade? Hur tänker Microsoft kring mångfald i sin rekrytering av anställda? Vi bjuder in till ett spännande föredrag med Stina Biärsjö, ansvarig för ...
Publicerat: 11 nov 2021
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Nästa