SL informerar

Den 4 januari 2024 öppnar SL en ny ingång till tunnelbanan på Katarinavägen. Katarinavägsentrén kommer att vara öppen under cirka 1 år medan de bygger om huvudentrén på Ryssgården.

Som en del i ombyggnationen av kollektivtrafiken i Slussen kommer en ny tunnelbaneentré på Katarinavägen att öppnas för att ersätta den befintliga huvudentrén på Ryssgården som ska rustas upp.
Det här gör vi i huvudentrén på Ryssgården (krysset)
Vi anpassar golvnivåerna 
De norra trapporna flyttas norrut för att få plats med ytterligare två hissar till och ifrån varje plattform.
Pressbyrån stängs för ombyggnation och en nybyggd tillfällig Pressbyrå öppnas i norra entrén Ryssgården

Den nya entrén på Katarinavägen kommer att vara öppen under cirka ett års tid, för att sedan stängas igen. Detta för att Stockholms stad ska kunna bygga klart anslutningen mellan den nya bussterminalen i Katarinaberget och biljetthallen till och från tunnelbanan. Under denna ombyggnation öppnas huvudentrén på Ryssgården igen. 
När Stockholms stads arbete är klart kommer båda entréerna till tunnelbanan att öppnas upp. Detta kommer att ske om cirka två år. 

Hissar finns bara i den norra tillfälliga entrén
Under 2024, då huvudentrén från Ryssgården är stängd kommer det, som idag, endast att finnas hissar i den norra entrén på Ryssgården, inga hissar kommer vara installerade i biljetthallen på Katarinavägen. När huvudentrén på Ryssgården öppnar om cirka ett år kommer det att finnas totalt 6 hissar i drift, två till varje plattform i huvudentrén på Ryssgården samt två hissar i den tillfälliga norra entré Ryssgården.

Förändrade resenärsflöden 
Den röda markeringen visar den nya etableringsytan. Det föranleder att vi håller på att ta fram en skyltplan så att resenärerna ska hitta lätt och rätt till kollektivtrafiken. Precis som tidigare vill vi styra de flesta resenärerna till den norra tillfälliga entrén på Ryssgården.