Posttjänst för äldre och personer med funktionsnedsättning

TS upphandlar tjänsten Posttjänst för äldre och personer med funktionsnedsättning boende i glesbygd av Postnord. Tjänsten innebär att den som bor i ett hushåll som har lantbrevbärare och där alla i hushållet är över 80 år eller har en funktionsnedsättning och inte kan hämta sin post, istället kan få posten utdelad i anslutning till bostaden.

Tjänsten vänder sig till personer som, på grund av ålder eller funktionsnedsättning, inte har möjlighet att hämta sin post i postlåda enligt ordinarie lantbrevbärar­service. Posttjänsten innebär att posten delas ut till personens tomtgräns eller i undantagsfall vid boningshuset. Det är Postnord som ansvarar för tjänsten, som har upphandlats av PTS på uppdrag av regeringen.

Om tjänsten

Syftet med tjänsten är att möjliggöra för målgruppen att ta del av posttjänster och få post utdelad vid tomtgränsen eller vid hemmet. Personer inom målgruppen kan ha svårt att ta sig till ordinarie avlämningsställe. Därför står staten, genom Post- och telestyrelsen, för kostnaden för utdelning av post vid tomtgränsen.

Du måste uppfylla villkoren för att få tjänsten

För att vara behörig till tjänsten måste du bo i ett hushåll som betjänas av lantbrevbärare. Alla i hushållet måste vara minst 80 år eller ha en funktionsnedsättning. Funktionsnedsättningen ska vara av sådan grad att det är svårt att ta sig till sin postlåda enligt ordinarie lantbrevbärarservice. Du kan behöva lämna in ett intyg som styrker behovet av tjänsten.

Hur får jag tillgång till tjänsten?

Du ansöker om posttjänst i glesbygd hos närmaste brevbärarkontor eller via din lantbrevbärare. Postnords kundservice kan hjälpa dig med kontaktuppgifter via telefon 0771-33 33 10 eller kundtjanst.privat@posten.se.