två händer framför lysande lampor i ett mörkt rum

Föreställningen MELOrum

MELOrum är på samma gång en levande installation och en föreställning som laborerar med dans och koreografi, audiovisuella objekt, livemusik, sång och vibrationer, rum, ljus och beröring. I MELOrum kommer du i närkontakt med verket när gränserna mellan scen och publik suddas ut. Föreställningen är syntolkad.

Likt tunga vattendroppar som hänger från taket fylls rummet av objekt som ljudar och lyser upp vid beröring. Vibrationer förstärker musiken och sången samtidigt som olika bilder, tempon och rumsligheter byggs upp och förändras genom verket. MELOrum experimenterar med sinnesupplevelser och fysisk interaktion. Dansen och sången är nära och i vissa delar berörs även publiken fysiskt, med varsam hand. Det mänskliga, tekniska och konstnärliga får samspela med rörelsen i rummet. Genom olika lager av uttryck betonas det taktila för att stimulera olika sinnen.

Scenkonstkollektivet MELO Collective har skapat verket med och för döva och blinda publiker för att nå fram till ett omslutande liveframträdande för en bred publik. Föreställningen syntolkas.

Datum: 6 november kl. 19.00-20.00
Plats: Dansens hus, Barnhusgatan 14, Stockholm
Föreställningslängd: 35-45 min.

Om ni kommer i grupp kan vi hitta en grupprabatt för er.

MELO Collective är ett scenkonstkollektiv som består av personer med bakgrund inom dans, ljuddesign, musik och bildkonst. Sedan starten 2005 har gruppen skapat sceniska verk, konserter, installationer, ljudkoreografi/-arkitektur, musikproduktioner och konstutställningar. Senast spelade MELO a place (2018-19) på Dansens Hus.

Beställa biljetter gör du här: https://dansenshus.se/program/melo-collective-melorum/ eller kontaktar Katja Seitajoki på tel. 08-508 990 16 .