Basrehabilitering

Synkunskap inom Iris Förvaltning har nu nöjet att inbjuda dig till en kurs i basrehabilitering. Kursen är en del av det rehabprojekt som Synkunskapdriver med syfte att erbjuda rehabilitering för synskadade i yrkesverksamålder som ett komplement till verksamheten inom offentlig och privatsektor.

Kursen riktar sig till dig som är gravt synskadad och är i yrkesverksam ålder.

Datum:
28 maj - 4 juni
Plats: Almåsa Havshotell, Västerhaninge
Pris: 600 kr, vilket inkluderar kost, logi och resa.Kursen kommer att varva gruppass och individuell träning med tyngdpunkt på det sistnämnda. Den pågår från kl 15.00 söndagen den 28 maj och avslutas med lunch söndagen den 4 juni. Under sex hela dagar får du utvecklas både individuellt och tillsammans med de andra igruppen. Du reser till Stockholm med tåg eller flyg, beroende på var ilandet du bor. Vi möter dig och ordnar transporten till Almåsa.

Ur kursinnehållet

  • Strategier i vardagen som synskadad
  • ADL, det vill säga matlagning och andra göromål i vardagen
  • Orientering och förflyttning
  • Att läsa och skriva
  • Kamratstöd
  • Fysisk träningSynkunskap är en del av Iris Förvaltning, synskaderörelsens företagsgrupp.

Digitala färdigheter är en viktig del av kursen. Den smarta telefonen underlättar till exempel vardagen enormt för oss som är synskadade.

Almåsa ligger precis vid Hårsfjärden i Västerhaninge. Det är underbart på Almåsa om våren och du kan njuta av den lantliga naturen. Det finns även ett välutrustat gym samt en pool som du kan använda. Den som är modig kanske även vill ta ett dopp i havet.

Du gör en intresseanmälan senast 24 mars 2023 till Karin Hjalmarson via telefon 08-39 91 55 eller epost karin.hjalmarson@irisforvaltning.se

Du kan också be din syncentral kontakta oss så ringer vi upp dig. Några veckor efter vårt inledande samtal kommer vi att göra en fördjupadkartläggning med dig så att vi vet vad just du har för behov och hur du villutvecklas under kursen. Vi har löpande antagning så vänta inte med dinanmälan till sista minuten. Antalet platser är begränsat. Vi kan ta emothögst 8 deltagare. Senast 6 april får du besked om vi kan erbjuda dig enplats.

Efter kursen kommer du att få uppföljning och stöd. Det är bra om du harkontakt med din syncentral så att de kan ge dig fortsatt stöd när dukommer hem.Har du frågor och funderingar. Tveka inte att kontakta Karin Hjalmarson på telefon 08-39 91 55 eller e-post: karin.hjalmarson@irisforvaltning.se

Välkommen med din intresseanmälan!