Dramaten testar att göra digitala syntolkade föreställningar!

Välkommen på Mefisto, tisdag 23 maj kl.19.00 och onsdag 24 maj kl. 19.00.

Dramaten har i arbetet med att tillgängliggöra föreställningar gjort en digital syntolkning av föreställningen Mefisto. Nu är det dags att testa arbetet på publiken och vi behöver hjälp.

Vi har reserverat ett begränsat antal fria platser för målgruppen med ledsagare. Utrustning lånas från publikvärdarna vis Stora entrén och syntolkningen sker via vårt IRsystem.
Anmälan sker till gunhild.aubert.opdal@dramaten.se senast den 21 maj, ange vilket datum som önskas.

Varmt välkomna!


Om Mefisto:

Tyskland, sent 1920-tal. Skådespelaren Hendrik Höfgen är uppskattad av både publiken och kollegorna på den lokala teatern, men längtar desperat efter det stora genombrottet. Han vet att han är ämnad för större roller, på större scener! Liksom de flesta av sina kamrater är han socialist och ser förfärat på hur nationalsocialismen växer sig starkare. Det är en föränderlig, kreativ och våldsam tid.

Just som hans egen karriär börjar få luft under vingarna tar Hitler makten och samhällsklimatet förändras över en natt. Ska Hendrik offra karriären och fly landet? Eller ska han smeka de nya ledarna medhårs och fortsätta sitt liv som stigande stjärna på den tyska teatern?

Mefisto är en pjäs om en människa och ett teatersällskap som, utan eftervärldens svartvita facit, försöker orientera sig i en kaotisk och hotfull tid. En berättelse om små och stora val, kompromisser och överlevnadsinstinkter.