SRF Stockholms och Gotlands län söker kanslichef

SRF Stockholms och Gotlands län är en partipolitiskt obunden intresseorganisation av synskadade i Regionerna Stockholm och Gotland. Vår främsta uppgift är att, utifrån tanken om alla människors lika värde, hävda synskadades rätt till delaktighet på alla områden i samhället. Vi är 15 anställda på vårt kansli på Södermalm i Stockholm och erbjuder en trevlig och prestigelös arbetsplats där du kan göra skillnad för enskilda personer och för samhället. Vi söker en person med erfarenhet av ledning av personal, budgetansvar för sin verksamhet, högskoleutbildning relevant för rollen eller motsvarande yrkeserfarenhet. Du bör också ha erfarenheter från folkrörelser som förtroendevald eller tjänsteman samt ha ett intresse och erfarenhet av att driva intressepolitiska frågor.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat följande:
· Ha ett nära samarbete och arbeta på uppdrag av ordförande och styrelse
· Vara arbetsledare för personalen på kansliet
· Ha personal- och arbetsmiljöansvar tillsammans med personalhandläggare
· Tillsammans med ekonomihandläggaren ta fram - och bedöma kansliets budget och bokslut
· Arbeta strategiskt med organisations- och förändringsprocesser
· Driva arbetsrättsliga förhandlingar
· Stötta och vara bollplank åt de handläggare som arbetar med intressepolitik medlems- och organisationsutveckling
· Kontinuerligt arbeta med omvärldsbevakning, analys och påverkansarbete
· Övergripande ansvar för vår externa kommunikation

Kvalifikationer
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av att arbeta i en ledarroll. Det är en stor fördel om du har dessa erfarenheter från ideell verksamhet, gärna från en verksamhet i liknande storlek som vår. Du har, med framgång, arbetat med ett coachande arbetssätt samt med administrations- och organisationsfrågor. Dina kunskaper inom ekonomi, personalledning och arbetsrätt är goda. Du är van vid att uttrycka dig på god svenska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med frågor som rör synskadades levnadsvillkor och rättigheter, eller av att leva med en egen synnedsättning.
Du behöver vara samhällsintresserad för att trivas i denna tjänst och ha en god analysförmåga. Du behöver ha ett eget driv att genomföra och följa upp olika frågor samt ha en god social förmåga då tjänsten vilar på förmågan att skapa goda relationer och nätverk.
Du har ett genuint intresse för personalfrågor och motiveras av att se medarbetare växa. Du är lyhörd och har god känsla för att uttrycka dig och för att hantera samtal och konflikter. Du räds inte att fatta obekväma beslut. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är på heltid och tillsvidare med inledande 6 månaders provanställning. Start enligt överenskommelse. Tjänstens placering är på kansliet på Södermalm. Notera att det finns hundar på kansliet. SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning, etnisk och kulturell mångfald samt funktionsnedsättning tillför verksamheten. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).
Intresserad?
Har du frågor kan du kontakta:
Karin Hjalmarsson, Ordförande, 0709-50 99 36
Sara Leoni, personalhandläggare, 08-462 45 11, sara.leoni@srfstockholmgotland.se
Magnus Lindmark, Unionen, 070-687 19 60
Ansökan med personligt brev och CV görs senast den 1 mars 2019 via epost till sara.leoni@srfstockholmgotland.se