Distriktet startar upp fysiska träffar och aktiviteter

Sedan Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer kring covid-19 togs bort har distriktet så sakteligen börjat arrangera fysiska träffar och aktiviteter igen. Fram till jul kommer både syntolkad bio och teater erbjudas och medlemsaktiviteter för både barn och vuxna planeras.

- Vi är jätteglada över att kunna erbjuda våra medlemmar olika aktiviteter och träffar igen, säger Karin Hjalmarson, ordförande Synskadades Riksförbund Stockholm Gotland.
- Alla är varmt välkomna men vi vill poängtera att Folkhälsomyndigheten fortfarande ger allmänna råd för vissa grupper. Vi ska alla vara rädda om varandra och ta ansvar, säger Karin Hjalmarson. 

Folkhälsomyndighetens allmänna råd 

De allmänna råden innebär att vuxna personer som ännu inte har vaccinerat sig även fortsättningsvis bör hålla avstånd till andra människor när det är möjligt. Det är särskilt viktigt i kontakten med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakter med andra människor. Folkhälsomyndigheten påminner om att det enligt smittskyddslagen vilar ett stort ansvar på individen att inte sprida smittsamma sjukdomar. 
Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/september/ovaccinerade-bor-fortsatta-vara-forsiktiga-efter-den-29-september/