Sommarläger på Gotland

AUG 5
Plats:
Grannens Vandrarhem, Lärbro
Tid:
05 aug 2019 - 11 aug 2019
Anmäl senast:
2019-03-31

Sista anmälningsdatum för eventet har passerat.


Nu är det dags att planera in sommarens populära läger för barn och ungdomar med synnedsättning bosatta i Stockholms län och på Gotland. På programmet står skattjakter, bad, utflykter och prova på-aktiviteter. Lägren är ett bra tillfälle att träffa gamla och nya kompisar, lära sig nya saker, få förebilder och ha roligt tillsammans. Vi har ett begränsat antal platser och många lägerledare för att varje barn ska få den tid och det stöd de behöver. Även barn som inte är medlemmar i SRF kan delta.

För: Barn i åldern 9-16 år (födda mellan 2003-2010)
Deltagaravgift: 1 500 kronor

Grannens Vandrarhem ligger ca 30 minuters bilresa från Visby. Samling och avslutning i Stockholm för gemensam resa med båt, eller längs vägen enligt överenskommelse.

Detta läger passar framför allt barn som provat att vara ifrån sina föräldrar och sova borta förut. Vi bor på en mysig gård med gott om plats både inne och ute där vi kan ha femkamp, pyssla eller hänga på en filt i gräset. Vi kör minibussar från Stockholm som lätt tar oss dit vi vill under veckan och gör utflykter till Kneippbyn, Medeltidsveckan i Visby och typiskt gotländska miljöer. Under årets läger hoppas vi få möjlighet att prova dykning och besöka en bondgård. Ett mysigt läger där barn och ledare i det närmaste känner sig som en familj vid veckans slut.   

Mer information om lägren finns här.

Anmälan
Skriv i anmälan barnets namn, ålder och ev. särskilda behov. I april ges besked om vilka barn som fått en plats. Anmälan är bindande efter 1 maj. Det innebär att ni måste betala för lägret även om ni får förhinder, utifall att ni inte kan uppvisa giltigt skäl eller vi hittar en ersättare. Mer information om lägren och hur du betalar skickas ut i maj. Har du frågor, hör av dig! 

Känner du till Synskadades stiftelse?

Det är möjligt att söka ekonomiska bidrag från Synskadades stiftelse till aktiviteter för enskilda personer. Ett av stiftelsens ändamål är att ” främja vård och fostran av blinda och synsvaga barn och ungdomar”. Det avser personer mellan 0 och 20 år. Här kan även medel sökas för insatser som stärker självkänslan i samband med fritidsverksamhet (ex. läger). Eventuell ansökan ska vara stiftelsen till handa senast den 15 april 2019. För mer information om stiftelsen gå in på www.synstiftelseabi.org